Apariţia unui titlu nou este ceva pentru care tot timpul nu am decât cuvântul "miracol"
Interviu cu Vladimir Epstein, director - GAUDEAMUS
realizat de Virgiliu Hodorogea
la conferinţa de presă de deschidere


Suntem cu domnul director Vladimir Epstein la conferinţa de presă a celui mai cunoscut târg de carte din România, Gaudeamus, aflat la ediţia aniversară cu numărul 20 şi în acelaşi timp avem aniversarea celor 85 de ani de Radio România. Domnule director am să vă rog să faceţi o succintă prezentare a acestui deosebit târg de carte pentru cititorii revistelor Revista Presei de Carte şi Lumea Tiparului.
Târgul are deja o prezentare dar aş pune câteva accente. Vor avea loc peste 600 de evenimente, sunt prezenţi circa 400 de expozanţi, şi toate acestea însemană o muncă teribilă. Să ne gândim doar o clipă ce înseamnă apariţia unui titlu nou. Este ceva pentru care tot timpul nu am decât cuvântul "miracol". Apoi, vorbim despre câteva proiecte pe care noi le dezvoltăm pentru că despre ceea ce fac expozanţii este bine să vedem la faţa locului.
Dar ceea ce noi vom dezvolta cu acest prilej sunt câteva proiecte care îmi sunt foarte dragi cum ar fi “Olimpici de nota 10”. Asta înseamnă că luăm şi facem din ei persoane publice, modele, premiaţi, medaliaţi la concursurile internaţionale pe diverse domenii, mă refer la elevi de liceu, olimpici.
Apoi, avem “Cărţile se întorc acasă” . Până acum, în 3 ani, s-au strâns circa 60.000 de volume care au fost distribuite.

Ultima acţiune am înţeles că aţi avut-o în judeţul Galaţi.
Da. Iar acum urmează şcolile cu predare în limba română din Valea Timocului. Sunt câteva din proiectele pe care noi le propunem şi le vom face în colaborare cu publicul.

Vă mulţumesc foarte mult şi vă doresc să fie un târg la fel de reuşit ca toate celelalte.
Mulţumesc şi eu.