Lansarea volumului la Gaudeamus 2015: IMBRATISAREA URSULUI

www.raobooks.com
ÎMBRĂŢIŞAREA URSULUI (Gaudeamus 2015)

Autori: G-ral Alexandru Grumaz şi Eugen Rotaru
“Cred că pentru cititori este important ca să înţeleagă ceea ce a fost Ucraina, este Ucraina şi ceea ce se întâmplă la ora actuală(2015) în Ucraina. Cartea este împărţită în două, are o parte de istorie şi o parte despre actualitate.”

Interviu cu General Alexandru Grumaz
realizat de Virgiliu Vasile HodorogeaVirgiliu Hodorogea: Suntem exact la doi ani după ce domnul General Alexandru Grumaz a avut amabilitatea să ne prezinte un ipotetic "Al III-lea Război Mondial" (2013), care s-ar părea că acum, în doar 2 ani, este deja în Europa.
Alexandru Grumaz:
S-a materializat. Da. Aşa este.

Virgiliu Hodorogea: Domnule General am să vă rog acum să vă referiţi la situaţia din Ucraina prezentată în cartea dumneavoastră.
G-ral Alexandru Grumaz:
Este vorba despre o carte care descrie istoria Ucrainei, cum a ajuns Ucraina la ora actuală.
De asemenea, este o carte care descrie situaţia geopolitică a Ucrainei după atacurile din est-ul acesteia, datorate separatiştilor ucrainieni(2014-2015) şi, de asemenea, este o carte care îţi arată ceea ce se întâmplă în Bazinul Mării Negre.
Cred că pentru cititori este important ca să înţeleagă ceea ce a fost, este Ucraina şi ceea ce se întâmplă la ora actuală în Ucraina. Cartea este împărţită în două, are o parte de istorie şi o parte despre actualitate.


Virgiliu Hodorogea: Avem şi istoria Preşedintelui Leonid Brejnev?
G-ral Alexandru Grumaz:
Da. Avem istoria exactă a Ucrainei până în ziua de astăzi.

Virgiliu Hodorogea: Pentru că ştim totuşi despre unul din preşedinţii ruşi, Brejnev,.. parcă era ucrainian...
Alexandru Grumaz:
Da. Deci găsim în această carte absolut tot ce avem nevoie din istoria Ucrainei.
Şi este foarte important, că ea a fost gândită ca să putem să demonstrăm că ceea ce se întâmplă astăzi, trebuie să învăţăm(să înţelegem), în primul rând
din istoria
pe care a avut-o Ucraina
.


Virgiliu Hodorogea: Şi legat de evenimentele care ne-au adus cu un pas în Al III-lea Război Mondial, aceste evenimente de la Paris(
de la sediul Charlie Hepdo), ce puteţi să ne spuneţi?
G-ral Alexandru Grumaz:
Păi suntem în Al III-lea Război Mondial.
Inclusiv Papa Francisc a declarat că suntem în Al III-lea Război Mondial.

La mine a fost doar o încercare de a vinde o carte la momentul respectiv şi a face nişte pronosticuri pe viitor. Dar se pare că din păcate am avut dreptate.


Virgiliu Hodorogea: Accesările din site-ul nostru despre cartea dumneavoastră, pe interviu şi pe prezentarea cărţii dumneavoastră de acum 2 ani, au crescut în ultimele două luni.
G-ral Alexandru Grumaz: Au crescut pentru că într-adevăr acesta este adevărul. Ne aflăm în Al III-lea Razboi Mondial fără doar şi poate.
Că se desfăşoară altfel, că se desfăşoară şi sub forma atacurilor teroriste, a frontului jihadist care s-a băgat în Europa, lumea merge foarte repede înainte şi destabilizarea care s-a produs în Europa la ora actuală este semnificativă.
Trebuie să ţinem cont de faptul că doctrinele tradiţionale europene se prăbuşesc.
Guvernele se prăbuşesc, administraţiile se prăbuşesc, iar lipsa de fonduri pentru serviciile de informaţii, lipsa de tehnică necesară, toate acestea au dus la ceea ce s-a întâmplat la Paris.


Virgiliu Hodorogea: În final, revenind la Rusia, credeţi că Rusia va avea un cuvânt greu de spus în toată această ecuaţie Globală?
G-ral Alexandru Grumaz:
Rusia încearcă la ora actuală să mute atenţia din Ucraina, din Crimea, şi a reuşit.
Încearcă să vină la masa negocierilor Globale, şi a reuşit!
Deci, Rusia încearcă din punct de vedere diplomatic să îşi rearanjeze, hai să spunem,... "coafura".


Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc foarte mult pentru interviu domnule General Alexandru Grumaz.


IMBRATISAREA URSULUI

www.raobooks.com