Bookfest revine în forţă la Chişinău
- De pe 30 august şi până pe 3 septembrie, Chişinăul devine, cu ajutorul Bookfest, Capitala culturii scrise româneşti;

- Peste 50.000 de volume ale editorilor din România trec Prutul pentru Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău 2017;

- Bookfest Chişinău "pune în valoare patrimoniul nostru cultural comun, cu precădere cel de limbă şi de simţire", consideră preşedintele I.C.R. - Liliana Ţuroiu, principalul finanţator al evenimentului.

Programul zilnic de vizitare va fi zilnic, de la 10:00 la 20:00.

Publicul din Chişinău va avea, săptămâna viitoare, ocazia să-şi cumpere cele mai noi apariţii editoriale la preţuri promoţionale de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău.

După o primă ediţie de succes anul trecut, Bookfest revine în capitala Republicii Moldova cu o ofertă de peste 50.000 de cărţi numai de la editurile din România, şi alte câteva zeci de mii de cărţi de la editurile din partea stângă a Prutului.

Copiii vor fi vedetele acestui Salon Internaţional de Carte, pentru că majoritatea standurilor vor avea titluri şi reduceri speciale la cărţile destinate elevilor, 1 septembrie fiind şi prima zi de şcoală în Republica Moldova. 


Capitala culturii scrise româneşti se mută la Chişinău 
Ca şi precedenta ediţie, evenimentul este organizat de un consorţiu de parteneri din România şi Republica Moldova condus de Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării de la Chişinău, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni şi Asociaţia Editorilor din România.

Organizatorii promit o ediţie spectaculoasă, date fiind aşteptările ridicate pe care le-a creat prima participare a editorilor, în 2016.
"În luna august Republica Moldova sărbătoreşte identitatea - limba română şi, evident cartea, iar Salonul Internaţional de Carte – Bookfest Chişinău 2017 va oferi şi în acest an un regal pentru toţi iubitorii de lectură”, promite Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.

„Editorii români şi publicul din Republica Moldova s-au redescoperit într-un mod fericit în 2016, la prima ediţie Bookfest Chişinău. Cu susţinerea Institutului Cultural Român, a Institutului Eudoxiu Hurmuzachi şi a celorlalţi organizatori şi parteneri Bookfest, revenim anul acesta cu speranţa că volumele româneşti sunt aşteptate cu la fel de mult interes pe malul stâng al Prutului”, a declarat Grigore ARSENE, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Noul preşedinte al I.C.R., Liliana Ţuroiu, consideră Bookfest Chişinău "un proiect important, care pune în valoare patrimoniul nostru cultural comun, cu precădere cel de limbă şi de simţire, iar succesul pe care l-a avut prima ediţie este o confirmare a nevoii de a organiza cât mai multe asemenea întâlniri directe între creatori, manageri culturali, precum şi un dialog deschis cu publicul”.

"Succesul pe care l-a avut prima ediţie este o mărturie a ataşamentului pentru cartea românească a tinerilor din Republica Moldova”, este de părere şi conf. univ. dr. Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie care co-finanţează proiectul Bookfest Chişinău.
Precedenta ediţie, spune Brînzea, a făcut din Chişinău
"Capitala culturii scrise româneşti”, cele cinci zile de la sfârşitul verii trecute fiind prima ocazie în care publicul din Chişinău şi editorii de pe ambele maluri ale Prutului s-au putut cunoaşte în mod nemijlocit.  

Programul complet, se va afişa pe www.bookfest.ro 

Cele mai importante edituri din România şi Republica Moldova vor participa la ediţia 2017 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău; în cele circa 50 de standuri de la Moldexpo vizitatorii vor găsi cele mai recente producţii editoriale de la Humanitas, RAO, ART, Cartier, Curtea Veche, ALL, Trei, Publica, Litera, Cartdidact, Eurodidactica, Nemira, Prut, Epigraf, Corint şi multe altele, de pe ambele maluri ale Prutului.

Expozanţii vor avea, în medie, reduceri de cel puţin 50% faţă de preţul din librării.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bookfest Chişinău va fi disponibil în curând pe pagina oficială a evenimentului, www.bookfest.ro, precum şi pe canalul de Facebook.  

La fel ca la toate ediţiile Bookfest, accesul publicului va fi gratuit atât în cadrul Salonului de Carte cât şi în cadrul evenimentelor conexe. Programul zilnic de vizitare va fi zilnic, de la 10:00 la 20:00.  

Organizatori: Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociaţia Editorilor din România. Parteneri media: Teleradio Moldova, Moldova 1, Publika, TVR Moldova, Muz FM, Agerpres, Revista Presei de Carte.  

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă.
Ediţia internaţională Bookfest din acest an, a XII-a, a fost organizată la Bucureşti între 24 şi 28 mai, sub înaltul Patronaj al Preşedintelui României, invitatul de onoare fiind Suedia.
Începând din 2012, marca Bookfest s-a extins şi în mai multe oraşe din România: Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Tîrgu Mureş, Braşov, cât şi două ediţii Bookfest de Crăciun la Bucureşti.  

Contact:
Mihai Mitrică - Director executiv - Tel. 0728 327 601 mihai.mitrica@aer.ro 

Adrian Baciu - Asistent Relaţii Publice - Tel. 0728.327.603 adrian.baciu@aer.roComunicat - BOOKFEST
www.bookfest.ro/