Revista Presei de CarteBookfest 2018
Invitat de Onoare
Statele Unite ale Americii- Cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest
(30 mai – 3 iunie) va avea loc în noul pavilion B2, de la Romexpo;
- Organizatorii au diminuat costurile pentru toate categoriile de standuri şi propun beneficii generoase pentru editorii mici;
- Statele Unite ale Americii sunt Invitatul de Onoare al acestei ediţii, care va fi organizată, pentru al treilea an consecutiv, sub înaltul Patronaj al Preşedintelui României
Asociaţia Editorilor din România anunţă începerea înscrierilor pentru cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va desfăşura în perioada 30 mai – 3 iunie, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, în noul pavilion B2.
Consiliul Director al Asociaţiei Editorilor a decis ca tarifele pentru toate categoriile de standuri să fie diminuate cu până la 10%, pentru a încuraja cât mai mulţi editori să participe.
De asemenea, editorii care vor comanda standul minim (6 mp ame-najare standard) pot primi un stand de 10 mp la acelaşi cost.


”Scăderea tarifelor şi aceste măsuri de încurajare a participării editorilor mici sunt modul prin care Asociaţia Editorilor îşi propune să ofere vizitatorilor Bookfest o ofertă editorială cât mai diversă şi la standarde de prezentare dintre cele mai înalte iar noul pavilion B2 este cel mai potrivit loc pentru un nou început”,
a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, care organizează Bookfest.


Păstrând tradiţia anilor trecuţi, Bookfest va avea şi în acest an un Invitat de Onoare prestigios,
Statele Unite ale Americii.


Astfel, iubitorii de literatură vor putea vizita standul Invitatului de Onoare, unde vor avea loc lansări de carte, dezbateri şi întâlniri cu personalităţi ale vieţii culturale şi literare americane şi româneşti.

Preşedintele României
Klaus-Werner Iohannis
a acordat pentru al treilea an consecutiv, înaltul Patronaj pentru Salonul Internaţional de Carte Bookfest, o recunoaştere a standardelor de organizare şi desfăşurare ale celui mai important salon de carte din România.


Cei care doresc să se înscrie în calitate de expozant la Bookfest 2018 o pot face, începând din data de 1 martie, prin crearea unui cont pe www.bookfest.ro şi înregistrarea formularului de înscriere până pe data de 30 martie 2018.
Detaliile referitoare la modalitatea de alocare a spaţiilor, tarife, termene de înscriere, precum şi alte informaţii importante, pot fi găsite în Regulamentul general şi tehnic.


La fel ca şi în anii precedenţi, publicul va avea acces gratuit atât în cadrul salonului cât şi la toate evenimentele conexe ce vor avea loc pe toată durata Bookfest.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2018 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Bucureşti.


Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă.
La Salonul Internaţional de Carte Bookfest de anul trecut  (Bucureşti, 24-28 mai 2017) au fost prezente peste 150 de expozanţi, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.
Invitat de onoare al acestei ediţii a fost Suedia, fiind prezente nume precum Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson şi Fredrik Backman. La ediţiile internaţionale anterioare ţările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franţa, ţările de limbă germană (Germania, Austria, Elveţia), Polonia, Cehia şi Israel.

Salonul de Carte Bookfest are ediţii locale în:
Timişoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş, Iaşi, Braşov şi o altă ediţie internaţională la Chişinău.  

Contact:
Mihai Mitrică, director executiv AER
T: 0728.327.601
e-mail: mihai.mitrica@aer.ro
Adrian Baciu, asistent relaţii publice AER
T: 0728.327.603
e-mail: adrian.baciu@aer.ro

foto: Lumea Tiparului şi Revista Presei de Carte